Kilian Jornet alearga pe Everest? Cum?


1973274_10154626701740346_5754100586184058009_o

Luna aceasta, ultra alergătorul Salomon- Kilian Journet e pregătit să atace în viteză Everestul pe o rută mai puțin convențională. Cum va face asta? Salomon a dezvoltat pentru Kilian o tehnologie nouă s-Lab care îl va ajuta să ajungă pe cel mai înalt vârf din lume.

Kilian Jornet nu este doar un ultra-maratonist de excepție dar este de asemenea un pasionat al ascensiunilor montane, bineînțeles, în viteză. Acesta a stabilit noi recorduri de viteză pe Mont Blanc, Matterhorn, Denali și Aconcagua între 2012 și 2015 ca parte din proiectul său Summits of my live realizat cu ajutorul sponsorului său principal, Salomon.

Acum, Kilian este pregătit să pornească spre Everest pentru a stabili un nou record de viteză și folosindu-se doar de forțele proprii, fără a utiliza corzi fixe. Pentru a realiza asta va urca pe trasee mai puțin circulate cum ar fi Hornbein sau Norton Couloirs.kilian-jornet-everest-boot-700x522

Pentru această ascensiune a lui Jornet, Salomon a dezvoltat o tehnologie specială pentru pantofi asemănătoare hainelor multi-strat.

Încălțămintea lui Kilian va fi alcătuită dintr-un prim strat asemănător unor pantofi de alergare cu protecții împotriva noroiului cu care va putea alerga în zonele joase ale muntelui.

Următorul strat e asemănător unui bocanc de munte dar ce poate fi folosit la alergare și va veni ca un strat peste pantoful inițial.

Ultimul strat al articolelor de încălțăminte este unul pentru condiții extreme dotat cu colțari, destinați părților tehnice ale ascensiunii.

Acest sistem modular este primul creat de Salomon care îi va permite lui Kilian Jornet să urce până pe vârf.

În Everest, Kilian se va confrunta cu cea mai mare provocare a sa, folosind rute nu foarte circulate de alpiniști. Acesta nu va folosi corzi fixe sau campuri stabilite, în favoarea unei urcări rapide și ultra light.