Salomon Speedcross 5 - Mai nou, mai bun?


Salomon Speedcross 5

De la lansarea lui si pana acum, Speedcross a trecut prin imbunatatiri constante, chiar daca nu anual, acum ajungand la editia cu numarul 5. Salomon Speedcross este un pantof legendar de alergare montana, iubit si folosit de catre foarte multi alergatori, astfel ca schimbarile majore in design si functionalitate nu sunt justificate. Sunt binevenite, mai degraba, optimizari micute si constante care stim ca se traduc imediat intr-un nivel de satisfactie mai mare al utilizatorilor, si asta pentru ca Salomon este foarte atent la feedback-ul primit din partea comunitatii.

Modelul de anul acesta, Salomon Speedcross 5, vine cu o serie de imbunatatiri in zonele tractiune, stabilitate si confort:

1. Tractiune si stabilitate

Modificarile de design si functionalitate aduse la nivelul talpii exterioare se traduc in faptul ca suprafata de contact cu solul este acum mai mare, oferind o tractiune si stabilitate mai bune.

  • crampoanele isi pastreaza forma “v”, dar au fost marite ca si dimensiuni
  • crampoanele destinate franarii si stabilitatii (cele in forma “<”) sunt dispuse acum nu doar pe calcai, ci si pe mijlocul si putin din partea de sus a talpii
Talpa si Crampoane Salomon Speedcross 5 Profil talpa si crampoane Speedcross 4 vs Speedcross 5

 

2. Confort si stabilitate

De mult timp, o nemultumire a unor alergatori care traiesc pe picior mare era faptul ca Speedcross are un toe box prea stramt. Vestea buna este ca pentru modelul 5 toe box-ul este putin mai incapator si iertator cu cei care au un picior mai lat. Acest lucru se datoreaza in buna parte materialului exterior, schimbat si el, care acum este mai flexibil, mai moale, mult mai confortabil si placut la purtat. De asemenea, si cusaturile au fost eliminate, rezultand intr-un exterior mai curat si compact.

Material Exterior Salomon Speedcross 5 Material exterior Speedcross 4 vs Speedcross 5

 

O alta schimbare este galosarea din cauciuc din zona calcaiului, care acum este ceva mai inalta. Asta inseamna ca iti va fixa mai bine calcaiul in pantof, vei avea o stabilitate mai buna si tot ea te va proteja atunci cand aterizezi cu gratie in noroi.

Galosare calcai Salomon Speedcross 5 Galosare calcai Speedcross 4 vs Speedcross 5

 

Pe scurt, Salomon Speedcross 5 reaprinde flacara pasiunii in cei care sunt deja fanii modelului, iar alergatorii care nu s-au inteles cu acest model in trecut sau care au fost reticenti in a il testa, mai pot face o incercare prin prisma tuturor imbunatatirilor aduse modelului tocmai lansat. Alergare placuta!

Salomon Speedcross 5

Salomon Speedcross 5 - Material exterior

Salomon Speedcross 5 - Talpa

Salomon Speedcross 5 - Crampoane

Vezi aici toate modelele Salomon Speedcross >>