Merinito - brandul românesc, care a ajuns în toată Europa


merinito

 

În caz că nu ați auzit de lâna merinos încă, aceasta e ultimul trend în materie de îmbrăcăminte pentru munte și nu numai. Mulți posesori fericiți de merinos poartă acest material fiindcă e foarte confortabil.

Și probabil acum probabil vă întrebați de ce e mare chestie lâna asta? Când eram mici, bunicile mereu aveau o vestă/cojoc din lână și noi primeam șosetele alea care ne dădeau mâncărimi.

Adevărul e că lâna merinos nu e o chestie nouă în lume, ba chiar are o istorie destul de veche, încă de prin secolul XII și lumea o apreciază încă de atunci. Și totuși ce o face atât de specială? Păi faptul că aceasta este una din cele mai subțiri fibre naturale care există în lume și folosită pentru producție de îmbrăcăminte. Aceasta e mult mai subțire decât lâna tradițională, nu dezvoltă mirosuri neplăcute precum fibrele sintetice și este și foarte moale.

Senzația oferită de lâna merinos e una foarte plăcută și naturală, firul având o grosime de 17-19 microni spre deosebire de lâna obișnuită care are aprox 32 de microni sau părul uman care e probabil printre cele mai groase și anume 60 de microni.

Astfel, fiind atât de subțire și delicată, nu ne va da mâncărimi și bonus, nici nu va mirosi urât datorită proprietăților sale antibacteriene, deci putem urca liniștit doua zile pe munte cu același tricou!

 

De ce să port tricouri din lână?

Ultima dată când verificaserăm din lână se produceau șosete, veste și cojoace. De când au început să se producă tricouri de lână?

Ei bine, ele se produc de ceva timp deja și numai asta dar se produc și pantaloni și lenjerie intimă datorită faptului că sunt foarte confortabile.

Păi și nu vei muri de cald în ele?

Nu doar că nu vei muri de cald dar în zilele călduroase te vor păstra răcoros și uscat fiindcă nu lasă apa să rămână pe piele ci o va absorbi, fără ca tu să simți umed. Un lucru interesant despre merinos e faptul că aceasta are o capacitate de absorbție imensă, 30% din greutatea ei iar apa va  fi trasă în structură, nu va rămâne la suprafață, lucru care permite o uscare mai rapidă decât a fibrelor sintetice și mai puțin miros.

 

Cine este Merinito?

Acum sigur v-am atras atenția măcar putin când v-am povestit despre avantajele pe care le poate aduce lâna merinos în viețile noastre și probabil ai și verificat vreo două site-uri.

Lâna asta e magică și poate să atragă mulți fani. Printre ei se numără și Adi și Dana, un cuplu de iubitori de munte cu experiență în afaceri care au vrut să aducă lâna merinos mai aproape de noi.

Cei doi au reușit să creeze brandul Merinito, o afacere cu capital românesc și producție 100% românească.

Merinito a luat naștere în 2013 și a scos primul tricou în primăvara lui 2015. De atunci a crescut repete, suficient cât să ajungă și în Europa, nu doar in România și nu pare că vrea să se oprească aici.

O dovadă a progresului lor este faptul că produc aproape orice lucru posibil din lână merinos datorită faptului că există o cerere din ce în ce mai mare dar se folosesc și blenduri de diferite țesături pentru a putea duce proprietățile acestui material și mai departe.

Odată ce ai descoperit merinos, vei dezvolta o adevărată pasiune. Vei vrea să îl porți iarna, vara și în orice situație. Iar cu gama întreagă de culori disponibile și atâtea articole de încercat, sigur nu te vei plictisi de ea prea curând.

Este eco friendly?

Dacă încă nu te-ai convins de avantajele acestui material, ar trebui să mai știi că aceasta e super bun pentru sănătatea ta protejându-te bine de radiațiile solare, oferă o izolare termică bună, fiind mai ales indicată bătrânilor cu dureri articulare și este și eco friendly, fiind un material biodegradabil, dacă tricoul tău s-a rupt sau e foarte uzat, îl poți îngropa în curtea din spate și va deveni îngrășământ pentru grădină sau livadă :)

Wool is back and it's stronger than ever!

 

Vezi aici toata gama de imbracaminte Merinito >>