Cum să întreții echipamentul de înot


WETSUIT

Odată ce am investit într-un echipament pentru înot vom încerca să facem tot posibilul să îl protejăm cât mai bine, nu? Norocul face că ai ales un sport în care echipamentul necesită destul de puțină întreținere, mai ales dacă reziști tentației de a arunca toate hainele ude în geantă.

Costumul

Costumul e poate articolul cel mai predispus la a deveni urât mirositor sau uzat. E recomandat ca acesta sa fie bine clătit cu apă curată și uscat bine de tot. După cum spuneam, va fi o dorință destul de arzătoare să îl arunci în geantă dar îți va fi mult mai bine dacă nu o faci. Făcând acest lucru costumul va mirosi urât, își va pierde elasticitatea iar culorile se vor duce.

Costumele mai pot fi curățate și folosind oțet. O parte oțet la 3 părți de apă ar putea să te ajute să scapi de probleme sau, desigur, poți folosi soluțiile speciale pentru curățat. Trebuie reținut faptul că varianta spălării cu oțet funcționează doar la costumele din lycra.

Casca

Casca e bine să o usuci bine de tot înainte să o arunci în genată pentru a îi prelungi viața cât de mult. O metodă ce poate contribui mai mult la prelungirea vieții ei este aplicarea unei pudre de bebeluși în interior pentru a preveni ruperea și pentru o alunecare mai ușoară pe cap.

Ochelarii

Atâta timp cât îi păstrezi în toc pentru a preveni zgârieturile și reziști dorinței de a-i șterge cu degetul atunci când se aburesc, sunt ok și nu necesită mai multă atenție. Evită pe cât posibil momentul în care vrei să îi ștergi cu degetul pe interior fiindcă astfel se va lua pelicula de substanță anti-aburire aplicată din fabrică.

    Accesorii

    Labele, snorkelul, plutitoarele sau orice alt accesoriu de acest fel e ok doar să fie scuturat de apă. Nu necesită întreținere prea multă

    Încălțăminte/șosete

    Am ajuns la partea în care nu vei vrea să trișezi vis-a-vis de uscat. Nu le lăsa ude în geantă fiindcă vor contamina întreg conținutul. Clătește-le și lasă-le la uscat la aer.

    Înotul e un sport curat ce necesită puțină întreținere, mai ales dacă e practicat la bazin. Nu uita să clătești mereu echipamentul pentru a scoate toate chimicalele din apă și pune-l la uscat pentru a profita cât mai mult de el :) .

    foto: surfermag.com