Ghidul echipamentului de inot - 5 lucruri pe care orice înotător trebuie să le folosească


2015-06-12-21.17.01-1

De cele mai multe ori pentru un înotător, rucsacul pentru bazin a devenit ca o extensie a corpului. Echipamentul e știut pe de rost fără a mai fi nevoie să te gândești de ce oare ai nevoie atunci când mergi la bazin și știi de unde să iei fiecare lucru pentru fiecare activitate.

Pe de altă parte, dacă ești la început de drum, probabil deja ai costumul și casca de înot dar știai că un echipament complet include și labe sau palmare?

Iată 5 lucruri pe care orice înotător trebuie să le aibă în rucsac:

1. Ochelari

Ochelarii sunt probabil cei mai importanți. Vei vedea după prima vizită la bazin că lipsa lor te va incomoda foarte mult. Ochelarii te vor proteja de clorul din apă dar vor face și toată experiența înotului mai ușoară.

    2. Labe

    Nu doar că îți vor întări picioarele și sunt un exercițiu cardio bun dar sunt și cel mai bun exemplu de echipament ce e de mare ajutor. Acestea îți cresc, considerabil viteza în apă și îți vor crește mult mai mult moralul odată cu stilul mai rapid de înot.

    3. Snorkel

    O altă piesă din echipament ce poate ajuta mult la antrenament este snorkel-ul. Acesta îi ajută pe avansați să se antreneze pentru îmbunătățirea plămânilor și vine și ca un ajutor pentru a învăța poziția corectă a capului. Începătorii se pot folosi de snorkel pentru a-și îmbunătăți bătaia fără a-și face griji că nu vor nimeri momentul când să respire.

      4. Palmare

      Acestea sunt de mare ajutor pentru înotătorii avansați ce vor să lucreze cu o greutate mai mare. Palmarele vin în diverse forme pentru a te ajuta să devii mai puternic.

       5. Clips pentru nas și dopuri pentru urechi

      Două accesorii mici care te vor ajuta să ai un început mai ușor în apă, ținând-o departe de nas și urechi. Astfel vei putea să fii mai eficient și activitatea să fie mai intensă dar și mai plăcută.

      Cu aceste echipamente în geantă fi sigur că experiența ta la bazin va fi mult mai plăcută și un antrenament mai eficient