Utilitatea pantalonilor cu bazon pentru ciclism


yourpreridechecklist

În ceea ce priveşte ciclismul, multe minţi strălucite s-au luptat pentru creaţii şi invenţii din ce în ce mai utile. Avem de la biciclete pentru toate tipurile de teren până la căşti şi accesorii pentru toate gusturile. Însă, cred că cea mai bună invenţie ever pentru populaţia de ciclişti sunt pantalonii cu bazon. Indiferent că sunt lungi, scurţi, cu bretele sau fără, mulaţi sau mai puţin mulaţi sunt o necesitate accesibilă a zilelor noastre.

Bazonul este o întăritură cusută între picioare în interiorul pantalonilor care se poate realiza din diferite tipuri de materiale, care s-au îmbunătăţit de-a lungul timpului. S-a pornit de la burete şi piele ajungând la gel  şi la un material special numit coolmax. Totodată, bazonul va varia şi în funcţie de densitatea lui. Cu cât este mai gros cu atât absoarbe şocul prin inserţiile de gel, spumă sau burete. Ultimele modele au început să fie tratate cu ioni de argint sau cu substanţe antibacteriene pentru a reduce riscul apariţiei bacteriilor .Aa, şi suprafaţa este hidrofobică, menţinându-se uscată. Este important spălarea în maşină la o temperatură de dezinfectare mai ales că recomandările ne indică purtarea acestor pantaloni făra lenjerie intimă .

Acesta va reduce şi abraziunea fundului, acţionând ca o pernuţă pentru fund. Densitatea bazonului se alege şi în funcţie de distanţa parcursă. Cu cât parcurgeţi o distanţă mai mare cu atât materialul ar trebui să fie mai gros.

O altă diferenţă se face pe fondul sexului. Pantalonii care au o linie cusută pe centrul bazonului sunt creaţi pentru anatomia bărbătească. Cei care sunt creaţi pentru femei au mai mult material în locul liniei celor de bărbaţi. Însă, găsim şi pantaloni unisex.

Acum, dacă tot dezbatem subiectul acesta hai să ne lămurim şi în ceea ce priveşte alegerea mărimii potrivite. Pantalonii din spandex sunt uşor "îmbrăcabili" de fel pentru că sunt elastici. Asta înseamnă că putem alege şi o mărime mai mică sau mai mare şi să ne simţim la fel de bine. Însă pantalonii noştri cu pricina, au şi peticul de blazon care trebuie să ne vină mulat pentru o protecţie bună. Atunci când pantalonii ne sunt mari ne pot răni cu uşurinţă prin simplul fenomen de fricţiune.

În concluzie, este important să ştim de ce sunt utili pantalonii aştia şi să începem să îi folosim cu încredere pentru că-s o invenţie tare bună.