Marmot - brandul născut cu gândul la Alaska


Credits: Reinhard Fichtinger; Credits: Reinhard Fichtinger

 

Povestea Marmot a început în anul 1971 când studenții Eric Reynolds și Dave Huntley au avut ideea de a începe un club al iubitorilor de munte în Santa Cruz pentru a face plimbări în Alaska. Aceștia și-au numit clubul Marmot și în următorii ani au început să dezvolte modele de veste, cămăși, parka și câțiva saci de dormit în camera lor de cămin. La scurt timp după asta s-a alăturat și Tom Boyce cu ajutorul cărora au intrat în lumea afacerilor și au deschis un magazin de rental în Grand Junction Colorado ce purta numele Marmot Mountain Works. Așa a luat naștere brandul Marmot.

Ani mai târziu, brandul a ajuns departe, fiind producătorul unor dintre cele mai bune echipamente tehnice, jachete, pantaloni și costume pentru condiții extreme. De asemenea în catalogul lor se resăsesc accesorii de camping, corturi, rucsaci și, bineînțeles, sacii de dormit pentru orice tip de condiții și activități.

Costumele Marmot 8000 m sunt văzute mereu pe cele mai înalte vârfuri din lume, iar geaca Precip și pantalonii sunt purtați de hikerii de pretutindeni care poartă după ei și corturile Limelight. De asemenea, vestele Guide sunt un articol des întâlnit la schiorii, snowboarderii și iubitorii de iarnă de pretutindeni.

Odată stabilit pe piața iubitorilor de munte, Marmot s-a extins către exploratorii urbani, trail runneri și mai departe de atât.

Prima lovitură dată de cei de la Marmot a fost crearea echipamentelor pentru filmul în care a jucat Clint Eastwood în 1974: The Eiger Sanction.

Credits: Reinhard Fichtinger; Credits: Reinhard Fichtinger

O altă realizare din istoria brandului a fost când Eric l-a întâlnit pe Joe Tanner de la W.L Gore & Associates care i-a prezentat fabrica de Gore-Tex. Fiind o nouă descoperire, Eric a creat câțiva saci de dormit cu noua membrană. El și cu Dave au petrecut 7 nopți într-o cameră frigorifică sub sprinklerele de incendiu pentru a testa sacii. Au fost atât de impresionați de rezultate încât au schimbat întreaga linie Marmot în materiale Gore-Tex. Marmot continuă să fie partener cu cele mai bune branduri din lume ca Gore-Tex, Primaloft și Polartec, pentru a crea cele mai bune produse pentru o gamă largă de condiții meteo și utilizări.

Astăzi, numele Marmot este mai puternic ca niciodată. A crescut mult, a evoluat și s-a îndreptat în special spre tehnici cât mai eco-friendly în ceea ce privește materialele și procesele. Cu toate acestea, un lucru nu s-a schimbat: dedicarea spre a construi și a aduce designuri de cea mai bună calitate pentru echipamentele de outdoor.

Aici poți vedea întreaga colecție MARMOT