Raport de cursa: Maraton Apuseni


La Maraton Apuseni ne-am inscris (foarte entuziasmati) inca de acum 4 luni, la proba de semimaraton. De obicei, atunci cand vrem sa ne hotaram asupra unui concurs, ne uitam mai intai la albumul cu pozele din anii trecuti, pentru ca mai apoi sa ne interesam de aspectele tehnice. Maraton Apuseni ne-a cucerit de la primul click pe pagina lor, asa ca ne-am inscris degraba .

17824316776_9e49896f26_c

Cele 4 luni au trecut destul de repede, timp in care fiecare s-a antrenat pe cont propriu, in functie de obiectivul setat. Din Bucuresti am plecat destul de tarziu, cu o zi inainte de concurs (vineri la ora 2), si chiar daca drumul a fost putin cam lung, nu l-am simtit - multumita peisajelor absolut superbe de pe Valea Oltului. Capat de linie pentru ziua de vineri a fost comuna Moldovenesti (la 30 de km de Muntele Baisorii), unde am tras pe dreapta la pensiune.

Sambata ne-am trezit dis-de-dimineata si am luat-o incetisor spre Muntele Baisorii ca sa ne ridicam kit-urile de concurs. Daca drumul spre Muntele Baisorii este relativ pustiu - asezaminte putine si oameni care parca stau ascunsi in case - odata ajunsi acolo (pensiunea Skiland, mai exact), situatia se schimba cu totul, iar voia buna, muzica si oamenii veseli te inconjoara. Atmosfera este absolut dementiala, iar noi ne ridicam kit-urile de concurs si mancam pe fuga inainte de startul de la ora 10.

10991255_1045217218839162_4208253793943490267_nNu suntem atleti de performanta, asa ca obiectivul nostru a fost sa scoatem un timp mai mic decat cel pe care le-am facut parcurgand distanta Bucuresti - Muntele Baisorii :D Hahaha, am reusit! Colegul nostru Andrei (in mijloc, cel bandajat) chiar si-a pus un tendon de caprioara inainte de cursa, pentru a fi mai rapid, dar din pacate nu s-a recuperat in timp util (gluuumim, s-a accidentat la ski :D ).

Atmosfera de dinaintea concursului si vremea foarte buna s-au sincronizat la perfectie cu un peisaj idilic, specific Apusenilor, cu pajisti si paduri nesfarsite, vacute si cai la pascut, casute din paie si oameni de-ai locului. La finish am primit cu totii o medalie foarte draguta din lemn cu insemnele concursului. Alergarea a meritat toata osteneala, dupa atatea ore de "impins" la deal si "rostogolit" la vale, la finish ne astepta un delicios gulas la ceaun pregatit de catre organizatori, iar cei mai innoroiti dintre noi (da, da, a fost ceva noroi pe traseu) au putut chiar sa isi faca dus intr-un loc special amenajat. Traseul a fost foarte bine marcat, iar mesajele haioase de pe traseu chiar au avut efect motivational.

Dupa ce se termina cu alergarea (startul si finish-ul sunt fix la pensiunea Skiland), cadrul ramane unul perfect pentru socializare si relaxare, cu oameni faini, mancare si muzica buna.

11350525_905551632834397_6557054035957495153_n

Maraton Apuseni este unul dintre cele mai frumoase concursuri de alergare montana de la noi, poate chiar cel mai frumos, cu o organizare super si un traseu pe masura.  Este acel tip de concurs care iti doresti sa se tina de mai multe ori pe an, atat de fain e :) Este un must do!

 

Ne vedem si la anul,
Echipa Summermag