Cum ne alegem rolele potrivite


TS7A5638_Modifier_by_Greg_Mirzoyan

Sezonul cald nu face altceva decât să ne facă să vrem să petrecem cât mai mult timp afară și ce altă modalitate mai bună decât să îți petreci serile de după muncă în parc pe role?

Acum a venit momentul să îți iei prima pereche de role și probabil ai observat că sunt mai multe tipuri și modele. Așa că înainte de a te aventura pe străzi, gândește-te ce ai vrea să faci cu aceste role. Vrei să înveți să faci trickuri, să mergi cât mai repede sau doar o mică plimbărică în parc?

1. Rolele cu multiple întrebuințări

Cel mai probabil vei fi interesat de niște role pe care le puteți folosi oriunde. Acestea de obicei sunt catalogate ca fiind „fitness” sau recreațional. Genul acesta de role poate varia de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, în funcție de producător și eticheta pe care o au.

E vorba de rolele clasice care ne apar în gând atunci când ne imaginăm o pereche de role. Cu roți de dimensiuni medii, o gheată relativ rigidă și o șină cu 4 roți. Acestea sunt perfecte pentru rollerul ocazional sau de weekend.

2. Rolele agresive

Un alt tip de role care atrage foarte mult atenția este tipul de role agresive. sau role de street. Acestea sunt construite pentru a putea face trickuri pe țevi, cante sau pe diverse elemente din skatepark sau oraș. De obicei acest tip de role necesită ceva mai mult exercițiu pentru a fi utilizate cu ușurință. Rolele agresive vin dotate cu grind plates din plastic sau metal care protejeaza gheata, roți mai mici și mai dure iar ghetele sunt mai moi.

3. Role de viteză și role cu 5 roți

Rolele de viteză sunt de obicei din piele și vin cu o șină lungă pentru a potrivi 5 roți mai mari. De obicei acestea sunt găsite mai greu fiind o cerere limitată pentru ele.

Acestea au o gheată mai mică pentru mobilitate și roți mari fiindcă viteza vine de la suprafața mai mare de contact.

De obicei sunt role ce necesită o bază de cunoștințe destul de solidă fiindcă riscul accidentărilor este destul de mare dacă nu sunteți stabili pe picioare.

Rolele cu 5 roți găsite în comerț de obicei sunt pentru plimbări recreaționale de viteză și distanțe lungi. Acestea pot fi mai grele spre deosebire de celelalte modele având bootul din plastic tare și șine de metal.

4. Role ieftine?

De multe ori, mai ales la început ne gândim că dacă vom începe un sport nou, ar fi mai bine să începem cu un produs ieftin, de calitate scăzută până învățăm și trecem la următorul nivel.

În general, când vine vorba de role funcționează o regulă generală a investițiilor în obiecte. Cu cât investești mai mult la început, cu atât te va costa mai puțin pe termen lung. Desigur, acest lucru e valabil dacă ești sigur că vei fi un roller care se ține de această activitate și nu unul care iese de două ori pe an fiindcă atunci investiția nu își are rostul și atunci chiar e recomandat să alegi cele mai ieftine modele de pe piață.

Astfel, cum ne pot salva niște role mai scumpe de cheltuieli ulterioare? În primul rând, dacă vei începe cu role de proastă calitate, experiența va fi și ea de o calitate scăzută și vei sfârși investind în mai multe perechi.

Apoi urmează problema confortului. O pereche de role de calitate scăzută vor fi foarte incomode și vor apărea bătături. Mai puține bătături duc la economie pe bandaje (hehe). Dar eu consider că, confortul e ultimul lucru la care să faci rabat, având în vedere că vei purta destul de mult acele role.

5. Nu uita echipamentul de protecție!

Acum că te-am convins să iei rolele care nu sunt produse de un brand obscur din Asia, cred ca ar trebui să te anunț că niciun sport nu mai e cool sau amuzant fără echipament de protecție.

Dacă nu ești fan zgârieturi, plăgi și alte răni sângeroase, îți recomand să faci o investiție în niște genunchiere și eventual cotiere și palmare dacă ești într-adevăr începător. De asemenea, o recomandare bună pentru toți amatorii acestui sport (și zic recomandare pentru că nu vă pot obliga) este purtarea unei căști de protecție. Nimic nu se compară cu un cap de pământ fără protecție.

Rollingul este o activitate recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce atât la nivel fizic, cât și emoțional plus că ar fi păcat să vă petreceți zilele de căldură în casă când puteți exersa ca să vă mențineți în formă și chiar să schiati mai bine (cine ar fi crezut? Chiar ajută!).