Cele mai populare modele de încălțăminte de trail running


trail-running-beginner-tips-1200

Noroiul s-a uscat și zăpada nu pare să mai aibă putere așa că ne pregătim încălțămintea de trail pentru o tură. Dar acum, cu atâtea modele și tehnologii din care să alegem, deja sarcina simplă de a lua o pereche de pantofi devine mult mai complicată.

Pentru că iubim muntele și alergatul de calitate, ne-am consultat între noi și cu prietenii noștri alergători și astfel am făcut un top 7 modele încălțăminte de trail running.

  1.  1. Salomon Speedcross 3

Un model ce a rămas aproape neschimbat de câțiva ani acest lucru întâmplându-se datorită formei și designului aproape perfecte. Salomon Speedcross 3 e probabil cel mai popular model de trail-running.

Forma de săgeată a elementelor de pe talpă oferă o tracțiune superioară și o rezistență excelentă. Speedcross este modelul confortabil și rezistent care vă va fi de mare ajutor în alergări și ture lungi dar și pe zăpadă venind și sub formă GTX.

Cu toate că e un model destul de scump, Speedcross e mai accesibil decât cele S-Lab , ceea ce îl face cel mai popular de pe piața alergătorilor de trail.

cody2-680x453

 

  1. 2. The North Face Ultra Trail

Acesta e modelul ce a fost apreciat de la momentul lansării în 2014. Avantajul pantofului Ultra Trail este faptul că e foarte ușor și are un design minimalist dar totuși oferă o bună absorbție a șocului. Modelul tălpii Vibram oferă o bună tracțiune cu toate că șanțurile sunt mici și apropiate între ele.

Un neajuns al încălțămintei Ultra Trail e sistemul de prindere cu șiret poate aduce o slăbire a confortului în partea din față.

Modelul Ultra Trail se remarcă totuși prin greutate redusă, rapiditate și confort la distanțe mari.

cody-680x453

  1. 3. ASICS GEL-FujiTrabuco 4 Neutral

Acesta e un model ce se descurcă în orice fel de condiții. Ofera o tracțiune excelentă și un feel foarte natural. Absorbția șocului dată de GEL face atât laba piciorului cât și călcâiul să nu simtă atât de puternic vibrațiile contactului cu solul. Combinația de tehnologii din pantof fac din FujiTrabuco un model perfect pentru competiții mixte sau trail.

ASI3406_400_5

  1. 4. ASICS Gel-Kahana 7

ASICS Gel-Kahana 7 sunt modelul super versatil care te va ajuta atât la alergări pe asfalt dar se va descurca de minute și pe trail. Cu sistemul de suport DuoMax integrat, acesta va ajuta alergătorii și va oferi un extra suport în zona arcului piciorului. Un mare plus la acest model e faptul că sunt un model mai accesibil decât cei de la Salomon sau unele de la Asiscs și oferă un control superior și confort.

242705_27497_XL

  1. 5. Salomon Wings Pro Trail

Salomon Wings Pro este pantoful cunoscut drept cel ce îți poate salva glezna de la accidentări. Este unul din modelele cele mai apreciate de cunoscătorii din trail running si hike fiindcă oferă stabilitate, confort și o tracțiune foarte bună. Un alt mare avantaj al modelului Wings Pro este protecția din față construită din cauciuc tare care te va scăpa de multe neplăceri. Materialul de sus nu este 100% impermeabil dar are avantajul de a se usca repede

1025_p_1428228911

6. La Sportiva Raptor GTX

Raptor GTX sunt pantofii de trail perfecți pentru a fi folosiți în condiții dificile, ideali pentru teren umed si noroios. Aceștia folosesc un cauciuc lipicios ce se regăsește și în papuceii de cățărat produși de La Sportiva pentru protecție împotriva alunecării . De asemenea partea din față e acoperită în totalitate pentru protecție împotriva pietrelor și rădăcinilor.

LaSportiva-Miguel-Caballero-2013-vicente-contreras

7. New Balance Leadville 1210v2

Noul model de la New Balance este unul din super starurile din trail running, construit pentru alergătorii de cursă lungă. Acestia sunt considerați de o calitate superioară datorită confortului pe care îl oferă din momentul în care au fost încălțați. Tehnologia N2 oferă o bună absorbție a șocurilor și totuși oferă un feel bun an terenului și sensibilitate. Meshul de deasupra păstrează murdăria departe de picior dar cel mai mare dezavantaj e faptul că sunt foarte absorbanți astfel nefăcându-i potriviți pentru ture umede sau cu apă.

New-Balance-Thumb-3

 

Acesta a fost topul nostru de încălțăminte preferata pentru trail. Nu uitați să testați și alte modele pe lângă acestea fiindcă pantoful perfect de trail este cel în care vă simțiți voi cel mai bine :).