Castelli - Brandul care a schimbat istoria ciclismului


1981a

Se poate spune că istoria Castelli  început acum peste 140 de ani la Milano în atelierul lui Vittore Gianni. Dar istoria ciclismului avea să se schimbe abia în 1934 când Armando Castelli a devenit unul din membrii staff-ului lui Gianni.

La câțiva ani de la intrarea lui Castelli în rândul lucrătorilor lui Gianni, acesta a reușit să cumpere atelierul și istoria ciclismului urma să nu mai fie niciodată la fel. Armando Castelli s-a ocupat în perioada sa de susținerea cicliștilor profesioniști ai vremii, oferindu-le cele mai performate echipamente pe care le putea produce.

Cu toate acestea, brandul pe care noi îl știm astăzi a început să se ridice în anul 1974 când fiul lui Armando, Maurizio Castelli a ajuns la conducerea acestuia.

Odată cu venirea lui Maurizio inovațiile au început să apară de la un an la altul, prima lor reușită semnificativă fiind introducerea primilor shorts aerodinamici din lycra, lucru care a schimbat cu adevărat modul în care vor concura cicliștii din acel punct înainte.

Castelli sunt și au fost întotdeauna axați nu doar pe funcționalitate ci și pe un design elegant și non-conformist păstrând astfel spiritul italian al bunului gust. De aceea în 1979 Castelli a primit premiul Corriere dello Sport Discobolo spunându-se despre acesta că „a revoluționat lumea ciclismului într-un mod futuristic”.

Din dorința de progres dar și de a sări mereu în evidență prin inovații, Castelli a fost penalizat in 1981de către comisia Giro pentru îmbrăcarea cicliștilor săi în costume turcoaz, regula fiind ca aceștia să nu poarte decât alb-negru.

Această penalizare a crescut atât de mult viziblitatea Castelli încât nici nu a mai contat, ducându-i pe aceștia în fruntea producătorilor de echipamente de ciclism.

La scurt timp după această cascadorie Castelli a mers mai departe scoțând prima îmbrăcăminte termală pentru pedalat în sezoane reci și zece ani mai târziu primul echipament complet aerodinamic alături de primii pantaloni cu bazon care au crescut considerabil rezultatele și performanțele cicliștilor din întreaga lume.

Printre inovațiile demne de menționat aduse de Castelli în lumea ciclismului vom mai menționa tehnologia numită Prosecco, care ajută la o mai bună evaporare a transpirației, primele echipamente de ciclism UV și desigur cel mai aerodinamic costum de până acum, Bodypaint, dezvoltat în 2010.

Acestea sunt doar câteva moduri prin care Castelli a schimbat lumea ciclismului pe care îl știm astăzi și sperăm că acesta e doar vârful eisbergului iar cu ajutorul tehnologiei care există acum, abia așteptăm să vedem care va fi următoarea inovație pe care o vor aduce.

Aici poți vedea întreaga gamă de produse Castelli