Tricouri ciclism Merinito - Ca sa te bucuri de beneficiile lanii merino chiar si pe bicicleta


merinito_banner_blog

Acum cateva decenii in urma, hainele pentru ciclism erau realizate exclusiv din lana. Ulterior, dupa aparitia poliesterului in anii '70 si, mai tarziu, a altor materiale tehnice - nylon, spandex si lycra -, echipamentele din lana au fost complet uitate. Echipamentele din materiale tehnice dovedeau bune proprietati de uscare si, cel mai important la momentul acela, putea fi personalizate mai usor: pe ele puteau fi imprimate logo-uri sau diverse elemente grafice, lucru mult ravnit de sponsorii echipelor profesioniste de ciclism.

In prezent exista o noua tendinta de a fi reinviate branduri sau materiale demult uitate, cum se intampla cu bicicletele Pegas sau schiurile Reghin. Aceste tendinte ar putea fi catalogate drept hipsteresti, dar nu este si cazul lanii merino. Lana nu este doar pentru nostagici, materialul are avantaje ce nu pot fi egalate de materialele tehnice. De altfel, oitele nu pot fi acuzate de hipstereala, iar ele poarta lana mereu :)

 

Merinito, producatorul autohton de echipament din lana merinos, a lansat de curand gama de ciclism care cuprinde, cel putin momentan, tricouri pentru barbati si femei. Tricourile pentru ciclism din lana merino au aceleasi avantaje pe care le au toate echipamentele realizate din acest super material. In plus, pentru a intalni nevoile ciclistilor, tricourile au un fermoar frontal care asigura o ventilatie mai buna pe canicula si un buzunar la spate unde poti depozita diverse lucruri ce iti doresti a fi la indemana.

In caz ca ai uitat (sau nu stiai pana acum), iti spunem care sunt cele mai faine beneficii ale lanii merino:

- Asigura protectie impotriva razelor UV. Lana merino asigura o protectie mai buna decat fibrele sintetice si chiar decat bumbacul.

- Regleaza temperatura corpului. Firele de lana merino sunt hidrofile si pot absorbi pana la 35% din propria greutate in apa. Spre deosebire de poliester, merino e caldut si atunci cand e ud. Merino iti tine de cald iarna si te racoreste vara.

- Nu dezvolta mirosuri neplacute. Lana merino nu este un mediu prietenos pentru bacterii. Poti purta un tricou din lana merino chiar si pentru cateva zile la rand , iar el nu va mirosi. Echipamentul din merino este ideal pentru ture de cateva zile sau chiar pentru touring. De ce sa cari in bagaj 5 tricouri din poliester cand poti lua doar 2 din lana merino?

- Firul de lana merino este foarte subtire. Uita de traumele din copilarie cand puloverul din lana al bunicii iti provoca mancarimi, lana merino este foarte moale si placuta la atingere.

- Eco friendly. Lana este un produs ecologic, oferit de natura! Oile merino sunt tunse o data sau de doua ori pe an in functie de rasa, asadar, vor creste o lana noua singure!

Testeaza si tu un tricou din lana merino pentru ciclism si spune-ne ce parere ai! Daca deja l-ai testat si esti incantat, spune-ne ce alte haine pentru ciclism din lana merino ti-ar placea sa vezi in gama Merinito ;)