Rucsacul drumețului- lucruri pe care trebuie să le ai pe munte


6W5MISGF3O

Rucsacul aventurierului e piesa de echipament care îi va salva de cele mai multe ori viața datorită lucrurilor pe care le are mereu acolo. E vorba de lucrurile mici care nu vor fi scoase decât atunci când e nevoie.

1. Sursa de foc

De fiecare dată când vei pleca pe munte vei avea nevoie de o sursa de foc pentru a te proteja și a-ți pregăti mâncarea și usca hainele. În primul rând o brichetă sau o cutie de chibrite păstrate la loc ferit de umezeală ar fi bine să existe mereu în rucsac pentru că nu știi niciodată când ai nevoie să campezi într-un loc, care nu îți poate oferi o sursă de căldură.

Vom c ontinua cu echipamentele care te mai pot ajuta ca de exemplu amnarul care funcționează în orice condiții, dar acesta necesită exercițiu așa că dacă vrei să iei varianta old school, nu uita să exersezi înainte.

De asemenea, un arzător mic + o butelie de gaz pot face minuni și eu recomand să nu lipsească din rucsacul de tură.

2. Lumină

Nu uita că noaptea în natură nu vei avea altă lumină decât cea de la lună (dacă ai noroc de lună plină și cer curat). Așa că o lanternă îți va prinde tare bine. Asigură-te mereu că ai la tine și niște baterii nedesfăcute alături de paterii încărcate în lanternă. Acestea te vor proteja de animale și cu un pic de imaginație, o baterie și o bucată de sârmă poți aprinde chiar și iasca de foc în caz că ai uitat să iei ceea ce spuneam mai sus.

3. Haine și protecții de ploaie

Vei avea nevoie ca din rucsacul tău să nu lipsească tricourile din material ce se udă greu și se usucă repede, pe care să le porți preferabil doar pe munte. Hainele din merinos ar fi o variantă bună fiindcă pot fi purtate mult timp și se usucă repede. De asemenea, o pelerina de ploaie și husa pentru rucsac nu ar trebui să părăsească vreodată bagajul tău.

4. Primul ajutor

O trusă completă de prim ajutor e necesară fiindcă nu știi niciodată când se va întâmpla un accident așa că un set de medicamente, fașe și o folie de supraviețuire ar trebui să fie mereu cu tine și desigur și cuțitul care are mai multe aplicațiuni practice. De asemenea poți opta și pentru petarde de semnalizare și spray iritant pentru animale.

    5. Echipament orientare

    Echipamentul de orientare îți poate salva viața în caz că te-ai rătăcit prin păduri sau pe dealuri. Cu o hartă și o busolă poți face minuni.

    De asemenea, dacă ești într-o zonă cu semnal GSM folosește-te de smartphone pentru a te regăsi și nu uita să ai un încărcător solar sau o baterie suplimentară cu tine.

      Dacă nu ești adeptul smartphone-ului, un telefon vechi de genul Nokia 301 te poate ajuta fiindcă bateria ține mult și poți alerta salvamontul în caz de probleme.

      Fiecare piesă de echipament din rucsac te poate ajuta în cazul unui accident. Nu uita că pentru a le folosi e nevoie de o pregătire și uneori și antrenament. Acesta se poate schimba în funcție de zonele pe unde mergi. Dacă de plimbi prin zone cu canioane sau zone stâncoase o semicoardă și niște carabiniere s-ar putea să îți prindă foarte bine de exmplu.

      De asemenea, mergi la un curs de prim ajutor înainte de a-ți începe „cariera” de munțoman (nu vrei să fii nevoit să acorzi primul ajutor și să nu știi cum).

      Happy trails! :D