Alergarea în era digitală - 7 aplicații de smartphone care îți vor face antrenamentul mai plăcut


calorie-counter-watch-4

Ce rost mai are să alergăm astăzi dacă nu avem și aplicația potrivită cu care să ne calculăm și procentul de grăsimi arse dar daca ar putea și gândurile ce ne trec prin cap în timp ce facem efort? De la Strava până la Runtastic, o să vă prezentăm cele mai populare aplicații care te vor ajuta să îți faci antrenamentul mai plăcut și îți oferă cea mai mare popularitate online.

1. Runtastic

Dacă îți face plăcere să asculți audiobooks sau podcasts în timp ce alergi, Runtastic ar putea să fie aplicația pentru tine. Acesta dispune de povești de aprox 35-40 de minute care te însoțesc pe durata alergării tale zilnice.

2. Endomondo

O aplicație care îți va calcula toate activitățile zilnice de la alergat până la tenis de masă. Un feature drăguț e că poți povesti cu restul prietenilor care folosesc aplicația.

3. Nike+

Pe lângă distanță și timp, aplicația de la Nike te încurajează să alergi prin posibiltatea de a primi like-uri sau commenturi de la prietenii de pe Facebook. De asemenea noua variantă e făcută în colaborare cu Spotify așa că vei avea acces și la o mulțime de melodii noi în timp ce folosești aplicația.

4. MapMyRun

O aplicație foarte apreciată datorită faptului că îți oferă posibilitatea de a alerga și prin alte zone decât cele cu care ești obișnuit datorită faptului că afișează rutele alergate și de alți utilizatori. O idee bună pentru cei ce vor să alerge prin orașe noi și vor să găsească cele mai bune și sigure locuri pentru asta.

5. Runner's World Go

O aplicație special creeată pentru iOS care îți oferă motivația și tracking tools pentru a îți indeplini scopul, indiferent că e terminarea primei curse, primul maraton sau doar dezvoltarea rezistenței.

6. Strava

Pe lângă binecunoscutul GPS tracker, Strava acum îți oferă activitatea recentă a prietenilor tăi, provocări zilnice și te motivează să progresezi pentru a obține diverse recompense.

7. Garmin Mobile Connect

Garmin este printre liderii mondiali în tracking GPS iar aplicața dezvoltată de aceștia este un must-have dacă ai un dispozitiv compatibil cu Forerunner 220/620 sau Fenix 2. Prin aplicație îți poți urmări live locația și distribui activitatea în timp real. De asemenea, la sfârșitul alergării, îți sunt afișate detaliile turei pe site-ul Garmin Connect.